Hoe ziekenhuis Tjongerschans NMTY Enterprise inzet om veilig, en productie-like, nieuwe software releases van hun EPD te kunnen testen.
By nmty
14 september 2021

Ziekenhuis Tjongerschans is een regionaal ziekenhuis gelegen in Heerenveen met een verzorgingsgebied van ruim 100.000 inwoners. Als regionaal ziekenhuis zet zij zich in op een sterke diagnostiek en het bieden van zorg die voor de regio onontbeerlijk is. Het uitgangspunt daarbij is dat zorg altijd op de juiste plaats en door de juiste zorgverlener moet worden geboden. Niet het zorgproduct, maar het zorgpad van de patiënt is daarin leidend.

Ziekenhuis Tjongerschans heeft de dataprivacy van haar patiënten hoog in het vaandel staan. Daarom is ervoor gekozen om patiëntgegevens binnen de test- en ontwikkelomgevingen zo optimaal mogelijk te beschermen door anonimisering. Dit bracht een aantal uitdagingen met zich mee, waaronder de doorlooptijd van het anonimiseren en het vinden van de juiste balans tussen productie-like testen en het werken met geanonimiseerde gegevens.

We waren opzoek naar een partij die dichtbij ons staat als het gaat om veiligheid, meedenken en laagdrempelig contact. In Dataheroes hebben we een betrouwbare partner gevonden op het gebied van anonimiseren.

Douwe Jan Rienstra, Teamleider Functioneel Applicatiebeheer, Ziekenhuis Tjongerschans

De keuze viel op NMTY Enterprise vanwege de continue ontwikkeling en verbetering van het product als ook de performance van het anonimiseerproces. Daarnaast biedt NMTY Enterprise de mogelijkheden om gemakkelijk de anonimisering uit te breiden naar andere systemen die binnen het ziekenhuis gebruikt worden.

Met NMTY Enterprise is het voor ziekenhuis Tjongerschans mogelijk om de anonimiseerinrichting perfect aan te laten sluiten met het doel van de betreffende omgeving. Hierdoor kan er productie-like getest worden en tegelijkertijd wordt de privacy van de patiënten optimaal gewaarborgd.

Daarnaast is NMTY Enterprise een stuk sneller op het gebied van anonimiseren dan andere oplossingen die ziekenhuis Tjongerschans in het verleden gebruikte. Doordat het vernieuwen van een test- of ontwikkelomgeving een tijdskritische handeling is, wat in een vast tijdslot moet worden afgerond, is de anonimiseerperformance essentieel voor de test- en ontwikkelprocessen binnen ziekenhuis Tjongerschans.

Net als ziekenhuis Tjongerschans productie-like kunnen testen met geanonimiseerde gegevens?

Wilt je meer weten over de NMTY oplossingen of hoe ziekenhuis Tjongerschans NMTY Enterprise inzet om de privacygevoelige gegevens van haar patiënten te beschermen? Neem contact met ons op! We komen je graag vertellen, en vooral laten zien, hoe onze oplossingen je kunnen ondersteunen bij het beschermen van privacygevoelige gegevens!